Cursus spierstimulatie vrijdag 4-11

Cursus spierstimulatie

Hierbij een uitnodiging voor de cursus spierstimulatie op vrijdag 4 november a.s. in het Mercure hotel in Amersfoort. Onder bezielende leiding van de 3 cursusleiders, die zich hieronder kort voorstellen, wordt de toepassing/inzetgebieden en achtergronden van spierstimulatie onder de loep genomen.

Barbara Tempert
Mw. Barbara Tempert- de Haan studeerde fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna deed ze diverse nascholingen en is in september 2021 gestart met de Masteropleiding Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg aan de Hogeschool Utrecht met als specialisatie cardiovasculaire- en respiratoire fysiotherapie. Sinds 2008 is ze werkzaam als fysiotherapeut in het Medisch Spectrum Twente te Enschede, voornamelijk op de Algemene- en Thorax Intensive Care, met specifiek aandachtsgebied innovatie en onderzoek, met focus op vroegmobilisatie van patiënten met ICU-Acquired Weakness. In 2019 won zij de aanmoedigingssubsidie van de NVZF voor haar onderzoek naar de toepassing van neuromusculaire elektrostimulatie (NMES) bij patiënten met een Covid-19 op de IC. Daarnaast is ze betrokken geweest bij het ontwikkelen van het landelijke protocol “Fysiotherapie op de IC” en geeft zij regelmatig scholingen over de toepassing van NMES in de kliniek. Daarnaast is zij gastdocent van de opleiding voor IC-verpleegkundigen waar zij haar kennis deelt over vroegmobilisatie en fysiotherapie op de IC.

Han Franck
Ergotherapeut, gezondheidswetenschapper (PhD) werkzaam bij Adelante Zorggroep, tevens eigenaar van de praktijk Franck-Handskills. Han is gespecialiseerd in schouder, arm en hand problemen na centraal neurologische letsels als gevolg van een CVA of andere vormen van verworven hersenletsel en perifeer neurologische letsels zoals neuralgische amyotrofie.

Benno Diepering
Benno Diepering is sinds 2012 Directeur van Studioprikkels waar met “full body” spierstimulatie gewerkt wordt. Hij vervult de functie van Docent voor de EMS opleidingen van de EFAA en is daarnaast voorzitter van de EMS branchevereniging.Hij is praktisch ingesteld, enthousiast en heeft passie voor gezondheid. Zijn talent is het vertalen van de theorie naar praktijk en of van kennis naar vaardigheid.

Schrijf je op tijd in, want het aantal plaatsen is beperkt!

De kosten voor deze cursus bedragen € 250,- per deelnemer inclusief syllabus, certificaat van de deelname, uitgebreide lunch, koffie/thee en parkeerkosten.

Bekijk programma of klik hier om aan te melden

Klik op de button aanmelden om je aan te melden voor de cursus. Na het invullen van het aanmeldformulier ontvang je een e-mail met daarin de betaallink om de cursus af te rekenen. Na het afronden van de betaling ontvang je een bevestigingsmail. Deze bevestigingsmail dient tevens als toegangsbewijs tot de cursus.

Vragen of geen ontvangstbevestiging ontvangen? Neem dan even contact met ons op via, info@schwa-medico.nl of +31 (0) 33 465 50 64.

Accreditatie voor het KNFG & Keurmerk fysiotherapie is aangevraagd. Wij zijn in afwachting van toekenning.

Blijf vooral gezond, en hopelijk tot ziens op de cursus!