Cursus TENS 2.0 dinsdag 8-11

Cursus TENS 2.0

Wij zijn verheugd u nu te mogen uitnodigen voor de geheel vernieuwde cursus TENS 2.0! Wij hebben onze gehele cursus in een nieuw jasje gegoten. Alleen de locatie is nog steeds hetzelfde: het Mercure hotel in Amersfoort.

Wij nodigen u graag uit om op dinsdag 8 november a.s. deel te nemen aan de cursus TENS 2.0. Dit keer volledig in het Nederlands! Met 3 cursusleiders; Erik Scherder, Dirk Peek, en Henk Piek. Onder leiding van deze 3 fantastische cursusleiders, die zich hieronder kort voorstellen, worden de toepassingen, inzetgebieden en achtergronden van TENS onder de loep genomen.

Erik Scherder
Erik Scherder (1951) is hoogleraar neuropsychologie, verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU). Hij volgde eind jaren zeventig de opleiding tot fysiotherapeut en was vervolgens werkzaam in de Valeriuskliniek in Amsterdam. Daarna volgde hij aan de Vrije Univers​iteit van Amsterdam de studie psychologie, met specialisatie neuropsychologie, waarin hij in 1995 promoveerde.

In 2002 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar. Daarna volgde een benoeming tot hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen (RuG). Enkele jaren later keerde hij terug naar de VU in Amsterdam, waar hij sindsdien als hoogleraar leidinggeeft aan de afdeling klinische neuropsychologie. Door beide universiteiten heeft Erik Scherder onderwijsprijzen toegekend gekregen. Zo werd hij in 2008 verkozen tot RuG-Docent van het jaar en won hij in 2009 de VU-onderwijsprijs. In 2013 werd hij uitgenodigd om mee te werken aan de Universiteit van Nederland.

In 2016 ontving Erik Scherder de Betto Deelmanprijs vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten als neuropsycholoog en zijn bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland.

Op 26 april 2017 werd Erik Scherder benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. In diezelfde maand verscheen ook zijn boek Singing in the brain, over de invloed van muziek op onze hersenen.

Op 13 maart 2018 werd hij op voordracht van minister Bruins VWS en bij Koninklijk Besluit benoemd tot lid van de Nederlandse Sportraad. In september 2021 werd ErikScherder een eredoctoraat aan de Open Universiteit in Heerlen toegekend vanwege zijn grote verdiensten als verbinder tussen wetenschap en samenleving. Als vooraanstaand onderzoeker hecht Erik Scherder groot belang aan onderwijs en weet hij een breed publiek te bereiken met wetenschappelijke inzichten uit zijn vakgebied.

Erik Scherder stond regelmatig in het theater in programma’s rond het thema hersenen, individueel, samen met diverse musici, samen met neurobioloog Dick Swaab en schaatser Ard Schenk.

Dirk Peek 
Dirk Peek is Anesthesioloog-Pijngeneeskundige. Hij heeft de opleiding geneeskunde voltooid ​aan de Rijksuniversiteit Limburg. Vervolgens de opleiding tot Anesthesioloog en Pijngeneeskunde gevolgd ​aan het MUMC+ in Maastricht. Daarna nog drie jaar aanvullende opleiding in de Pijngeneeskunde gedaan op het ZOL in Genk. Hij is lid van meerdere nationale en internationale pijnverenigingen/ organisaties en beschikt over het FIPP-examen (Fellow of International Pain Practice). Op dit moment is hij werkzaam op het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard en DC-Klinieken in Roermond, waar hij werkt als fulltime pijnbestrijder. Hij heeft meerdere aandachtsgebieden binnen de chronische ​pijnbestrijding, o.a. wervelkolom en musculoskeletale pijnsyndromen, oncologie en aangezichtspijn. Hij heeft een zeer uitgebreide en langdurige ervaring met interventionele en TENS ( non-interventionele) pijnbestrijding in zijn dagelijkse praktijk, en werkt samen met meerdere fysiotherapie klinieken in de regio Limburg op het gebied van TENS.

Henk Piek 
Henk Piek is als fysiotherapeut werkzaam in ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten. Hij heeft daarnaast zijn eigen eerstelijns praktijk. Henk heeft als specifiek aandachtsgebied chronische rugklachten. Hiervoor heeft hij binnen het ziekenhuis een multidisciplinair rugzorgtraject opgezet met speciale aandacht voor zorg op maat en zelfregie. Daarnaast houdt hij zich bezig met innovatie en onderzoek rondom prehabilitatie programma’s.

Schrijf je op tijd in, want het aantal plaatsen is beperkt!

De kosten voor deze cursus bedragen € 99,- per deelnemer inclusief syllabus, certificaat van de deelname, uitgebreide lunch, koffie/thee en parkeerkosten.

Bekijk programma of klik hier om aan te melden

Klik hierboven op de link om je aan te melden voor de cursus. Na het invullen van het aanmeldformulier ontvang je een e-mail met daarin de betaallink om de cursus af te rekenen. Na het afronden van de betaling ontvang je een bevestigingsmail. Deze bevestigingsmail dient tevens als toegangsbewijs tot de cursus.

Vragen of geen ontvangstbevestiging ontvangen? Neem dan even contact met ons op via, info@schwa-medico.nl of +31 (0) 33 465 50 64.

Accreditatie voor het KNFG & Keurmerk fysiotherapie is aangevraagd. Wij zijn in afwachting van toekenning.

Blijf vooral gezond, en hopelijk tot ziens op de cusus TENS 2.0!